Title Image

 

COVID-19 maatregelen

[/vc_column_text]
[/vc_column][/vc_row]

Maatregelen voor de praktijk

 

Vanwege het COVID-19 virus zijn er bepaalde maatregelen opgesteld voor het veilig werken in de acupunctuurpraktijk. Ik verzoek u deze aandachtig te lezen en te respecteren. Alleen samen kunnen we zorgen voor uw en mijn veiligheid.

 1. Blijf thuis indien u of een van uw gezinsleden symptomen van verkoudheid, koorts of griepachtige verschijnselen heeft. Ik vraag u dringend contact met me op te nemen om dit te bespreken, zodat de afspraak geannuleerd kan worden. Tot nader order worden deze geannuleerde afspraken niet in rekening gebracht.
 2. Tijdens het maken van de afspraak stel ik een aantal vragen (triage), waardoor ik weet of behandelen veilig kan. Dit doe ik nogmaals vlak voor de daadwerkelijke afspraak. Geef mij altijd vooraf door als er iets is veranderd dat zou kunnen duiden op een COVID-19 infectie. De symptomen vindt u onderaan deze pagina.
 3. Neem zo min mogelijk spullen mee en houd wat noodzakelijk is in uw tas of jaszak; laat uw horloge en sieraden thuis.
 4. U mag (hoeft niet) twee schone badlakens meenemen naar de praktijk.
 5. Houd u te allen tijde aan de algemene hygiënerichtlijnen met betrekking tot hoesten en niezen in uw elleboog, gebruik papieren zakdoekjes etc.
 6. Desinfecteer uw handen bij binnenkomst in de praktijk door deze 20 seconden te wrijven met handalcohol/gel tot ze droog zijn.
 7. Raak zo min mogelijk aan in de praktijk.
 8.  Het toilet is tijdelijk niet te gebruiken, noodsituaties uitgezonderd, ga dus thuis naar het toilet vóór u vertrekt.
 9. Kom zoveel mogelijk alleen. Laat een eventuele begeleider -wanneer mogelijk- elders wachten, bijvoorbeeld in de auto. Een kind (tot 16 jaar) mag uiteraard begeleid worden door een van de ouders.
 10. Voor en na de behandeling was ik mijn handen en polsen met zeep.
 11. Ik blijf tijdens het consult zoveel mogelijk op 1,5 meter afstand van u.
 12. Tijdens de behandeling draag ik een mondkapje. Sinds 6 november 2021 is het dragen van een mondkapje opnieuw verplicht in de praktijk wanneer 1,5 meter niet aangehouden kan worden. Daarom vraag ik de client deze ook te dragen gedurende de behandeling.
 13. Na ieder consult worden contactpunten zoals de deurklinken, deurbel en armleuningen van de stoelen schoongemaakt.

Bij vragen kunt u altijd contact met mij opnemen.

Met vriendelijke groet,
Monique van de Geest-Rietvelt

Als symptomen bij (mogelijk) COVID-19 worden beschouwd:

 

• Neusverkoudheid, loopneus, hoesten, kuchen of niezen*
• Zich ziek voelen en/of diarree*
• Keelpijn
• Verlies van reuk en/of smaak
• Verhoging (tot 38 graden) of koorts (38 graden of hoger)
• Kortademigheid
• Moeheid, hoofdpijn*
• Conjunctivitis (slijmvliesontsteking van het oog, met roodheid)

 

* Indien u bekend bent met deze klachten, m.a.w. u herkent deze bij uzelf, dan zullen deze symptomen waarschijnlijk geen teken van een COVID-19 infectie zijn. Meldt dit wel altijd even aan mij.